Gyllene Tider

Gyllene Tider tillbaka på Ullevi!

Slottsskogsvallen i Göteborg räckte inte till den här gången heller. Därför kommer Gyllene Tider än en gång att gå ut på Ullevis scen och skapa svensk musikhistoria den 12 juli 2013. Köpta biljetter till Slottsskogsvallen gäller, biljetter till Ullevi släpps den 23 april kl 09.00.

Samma sak hände under ”GT25”-turnén 2004. Då förvandlade bandet Sveriges största utomhusarena till ett långt sommarparty där ett fullsatt Ullevi sjöng med i ”Flickorna på TV2”, ”Sommartider” och de andra klassiska hitsen.

Gyllene Tider har tidigare slagit publikrekord på Ullevi och stoltserar fortfarande med en fin plats på Ullevis lista över vilka band som sålt mest sedan 1982. Ingen annan svensk artist har någonsin lockat en lika stor publik till en konsert i Sverige. När Gyllene Tider nu nio år senare återvänder till Ullevi slår de också ett annat rekord – de är det enda svenska band som två gånger varit huvudattraktion på den legendariska Göteborgsarenan.

- Wow. Fantastiskt kul såklart. Vi ser fram emot ännu en oförglömlig sommarkväll tillsammans med alla sköna människor. Där ser man vad tre ackord och en Farfisa-orgel kan göra, säger GT-grabbarna själva i ett lätt omtumlat uttalande.

Byte av biljetter
Det officiella biljettsläppet till Ullevi är den 23 april klockan 09.00. Den som har ståplatsbiljett till Slottsskogsvallen och fortfarande vill stå behöver inte göra något – ståplatsbiljett till Slottsskogsvallen gäller som entré till planen för konserten på Ullevi.
Redan köpta barnbiljetter kan dock inte bytas till sittplats. Dessa gäller endast för planentré.
Den med ståplatsbiljett till Slottsskogsvallen ges en exklusiv möjlighet att byta till sittplats på Ullevi mellan fredagen den 19 april klockan 09.00 och måndagen den 22 april klockan 18.00. För att byta biljett köpt via ticnet.se eller Ticnets callcenter ska Ticnets callcenter (077-170 70 70) kontaktas. För att byta biljett köpt via ett Ticnet-ombud ska antingen Scandinaviums biljettkassa eller Ticnets callcenter kontaktas.
Det går att byta biljett efter det officiella biljettsläppet, så länge det fortfarande finns sittplatsbiljetter kvar till försäljning.

Högt biljettryck!
Gyllene Tiders sommarturné omfattar 18 spelningar med start på Marknadsplatsen i Halmstad den 5 juli och final på Sundbyholms slott i Eskilstuna den 10 augusti.

På flera håll börjar biljetterna nu ta slut. Till premiären i Halmstad försvann samtliga biljetter redan i januari, vilket gjorde att en extrakonsert fick sättas in. Spelningen i Helsingborg (vid Sofiero slott) är också utsåld och konsertsugna helsingborgare uppmanas istället att satsa på Ullevi eller Malmö stadion dagarna efteråt. Budskapet är klart: det är nu man ska passa på för att vara säker på biljetter till sommarens pophändelse.

PS. Snart är det förresten dags att tänka på Gyllene Tiders nya album Dags att tänka på refrängen, som innehåller tolv nya refränger och släpps digitalt, på cd och vinyl onsdagen den 24 april.

Datum
5 juli  Halmstad, Marknadsplatsen – SLUTSÅLD
7 juli  Lysekil, Gullmarsvallen
10 juli  Helsingborg, Sofiero Slott – SLUTSÅLD
12 juli  Göteborg, Ullevi – NY SPELPLATS
13 juli  Malmö, Stadion
15 juli  Ronneby, Ronneby Brunn
17 juli  Linköping, Stångebrofältet
19 juli  Karlstad, Mariebergsskogen
20 juli  Leksand, Hembygdsgårdarna
21 juli  Örebro, Brunnsparken
24 juli  Kalmar, Fredriksskans
26 juli  Jönköping, Elmiafältet
27 juli  Stockholm, Tele2 Arena
31 juli  Gävle, Gasklockorna
2 aug  Sundsvall, Konsertfest – Norrporten Arena *
3 aug  Örnsköldsvik, Strandparken
7 aug Halmstad, Marknadsplatsen – EXTRAKONSERT
9 aug  Skövde, Karstorps Fritidsområde
10 aug  Eskilstuna, Sundbyholms Slott